A legnagyobb techguru nem megy vissza a cégéhez – Máshova igazol a puccsal kirúgott cégvezér

Megvan az emelt minimálbér és garantált bérminimum összege
2023-11-20
A lengyel emberek nem akarnak kötelező katonai szolgálatot
2023-11-20
Show all

A legnagyobb techguru nem megy vissza a cégéhez – Máshova igazol a puccsal kirúgott cégvezér

Sam Altman, a ChatGPT anyavállalatának, az OpenAI-nak a társalapítója, akit pénteken egy puccs során leváltottak a vezérigazgatói posztról, a Microsofthoz, az OpenAI startup legnagyobb pénzügyi támogatójához csatlakozik.

Greg Brockman, az OpenAI társalapítója és korábbi elnöke, aki Altman kirúgása után távozott, szintén a Microsofthoz (MSFT) megy. Eközben Emmett Shear, az Amazon Twitch streaming szolgáltatásának korábbi vezérigazgatója megbízott vezérigazgatóként csatlakozik az OpenAI-hoz.

“Alig várjuk, hogy megismerjük Emmett Sheart” – írta a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella a korábban Twitter néven ismert X-en közzétett bejegyzésében. “És rendkívül izgatottan osztjuk meg a hírt, hogy Sam Altman és Greg Brockman kollégáival együtt csatlakozik a Microsofthoz, hogy egy új, fejlett mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatócsoportot vezessenek”- szemlézi a CNN.

A Microsoft az OpenAI legnagyobb befektetője. Altman lesz az “új csoport” vezérigazgatója – mondta Nadella a posztjában, ami véget vetett a hétvégi lázas találgatásoknak, hogy Altman visszamegy-e az OpenAI-hoz, vagy valami más munkát keres.

Sam Altman, akit az egyik legnagyobb techguruként tartanak jelenleg számon azután csatlakozott a Microsofthoz, hogy pénteken váratlanul kirugta az Igazgatóság az általa alapított mesterséges intelligenciát talán jelenleg a legsikereseebben fejlesztő OpenAI cégtől. Az Open AI fejleztette a ChatGPT-t, amely a világgal megismertette, mi  is valójában a mesterséges intelligencia.

A hír hatására a Microsoft részvénye – amely a legnagyobb befektetést eszközölte az OpenAI-ba – csökkentek és a kirugás az egész tech ipart megrázta. Később az OpenAI igazgatósága békülni akart Sam Altmannal és visszhívta őt a cég élére, de a legfrissebb hírek szerint Altman a Microsofthoz csatlakozott.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.