Biden elismerte, hogy nem volt jó az elnökjelölti vitában, de elnök akar maradni

Orbán cikket írt a Magyar Nemzetbe
2024-06-29
2026-tól jön a női kvóta az EU-ban a cégek vezetésében
2024-06-29
Show all

Biden elismerte, hogy nem volt jó az elnökjelölti vitában, de elnök akar maradni

Washington, 2023. október 20. Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett rendkívüli televíziós beszéde közben a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2023. október 19-én. Biden a beszédében Ukrajna és Izrael támogatásának fokozása és az Egyesült Államok globális vezetõ szerepe mellett érvelt. MTI/EPA/Pool/Reuters/Jonathan Ernst

Joe Biden elismerte, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

A demokraták nem hivatalos elnökjelöltje Észak-Karolina államban egy választási gyűlésen úgy fogalmazott, “nem vitázom olyan jól, mint egykor”, ugyanakkor hozzátette, hogy tudja miként kell az elnöki munkát végezni és feladatokat megcsinálni.

Az elnök 18 perces beszédében Donald Trumpot hazugságokkal vádolta, és azzal, hogy elpusztítja a demokráciát, és hogy kampányát a bosszúra alapozza.

Donald Trump pénteken a Virginia állambeli Chesapeake-ben tartott választási gyűlést, első nyilvános szerepléseként a csütörtöki televíziós vitát követően. A republikánus elnökjelölt mintegy 60 perces beszédében az előző este történtekkel kapcsolatban kijelentette, a Joe Bidennel folytatott vitája rámutatott annak fontosságára, hogy az amerikaiak kompetens elnököt válasszanak meg.

A volt elnök megismételte az illegális bevándorlás megszüntetésére vonatkozó ígéretét, valamint azt, hogy ő a “békét az erő által” politikai elvet képviseli. Ismét hangoztatta, hogy ha ő a lenne az amerikai elnök, nem zajlana háború Ukrajnában, és nem jelentek volna meg orosz atom-tengeralattjárók sem Kubánál, az Egyesült Államok partvidéke közelében.

Észak-Karolina állam, ahol Joe Biden kampányolt, valamint Virginia állam is, ahol Donald Trump tartott választási gyűlést, billegő államnak számít a két elnökjelölt támogatottságát tekintve.

Donald Trump és Joe Biden első 2024-es televíziós vitáját csütörtök este a CNN hírtelevízió stúdiójában tartották 90 percben, helyszíni közönség nélkül. A CNN megrendelésére készült közvéleménykutatás szerint a nézők 67 százaléka Donald Trumpot látta a vita győztesének.

A több országos televízió által sugárzott vitát a Nielsen összegzése szerint több mint 51 millió ember nézte meg. Ez a szám nem tartalmazza azokat, akik az eseményt az interneten keresztül követték. Donald Trump és Joe Biden 2020-as első televíziós vitájának nézőszáma 73 millió volt.

A vitát követően több Demokrata Párthoz közeli médium is komoly kritikát fogalmazott meg Joe Biden elnökjelölti vitában mutatott teljesítménye miatt. Véleményformáló médiaszemélyiségektől is elhangzottak felvetések arra, hogy a demokratáknak más jelöltet kellene keresniük. Több magas rangú választott demokrata politikus ugyanakkor kiállását hangoztatta a hivatalban lévő elnök mögött. Köztük Kamala Harris alelnök, Hakeem Jeffries, a képviselőházban kisebbségben lévő demokrata képviselőcsoport vezetője, valamint Gavin Newsom, Kalifornia állam vezetője is támogatásáról biztosította Joe Bident.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.