Családi napot tart a Beporzók napja alkalmából a Magyar Természettudományi Múzeum

Indul a Szegedi Tudományegyetem Szabadegyetem tavaszi szemesztere
2023-02-14
Egy magyar felfedezésű kisgolybó robbant fel hajnalban a Föld légkörében
2023-02-14
Show all

Családi napot tart a Beporzók napja alkalmából a Magyar Természettudományi Múzeum

Családi napot tart a 5. Beporzók napja rendezvénysorozat alkalmából a Magyar Természettudományi Múzeum (MTM) március 11-én; a program részeként többek között ismeretterjesztő programokkal, koncerttel, mézkóstolással és kézműves-foglalkozásokkal várják a kisgyermekes családokat a helyszínre.

A hétfői budapesti sajtóeseményen Bernert Zsolt, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója fontos feladatként jelölte meg, hogy a környezetvédők a rovarok védelmére is intenzíven hívja fel a figyelmet, mivel ökológiai szempontból a szerepük kiemelten fontos. Szűkebb lakókörnyezetében ráadásul mindenki megtalálhatja azt a tevékenységet, mellyel erősítheti a rovarok védelmét – tette hozzá a múzeum főigazgatója.

A Beporzók napja öt év alatt országos, sőt, határon túlnyúló kampánnyá vált, melyhez már számos város és kulturális intézmény is csatlakozik – mutatott rá Bernert Zsolt.

A Magyar Természettudományi Múzeum a Beporzók napja alkalmából a jeles természetvédelmi naphoz legközelebb eső szombaton, március 11-én családi napot szervez. Az érdeklődőket 10 órától a Csurgó Zenekar gyerekkoncertje várja, majd 11 órától tárlatvezetés veszi kezdetét a Tehetsz méh többet! – Zümmögés a múzeumban című időszaki kiállításon Vas Zoltán, a MTM Hártyásszárnyúak gyűjteményének főmuzeológusa vezetésével. Vásárhelyi Tamás biológus, a Beporzók napja egyik ötletgazdája 13 órától tart vetítéses előadást a Semsey Andor előadóteremben.

A szombati programok ideje alatt Beporzó vándortanösvény címmel interaktív foglalkozást, Készíts rovarszállót! címmel pedig kézműves foglalkozást szerveznek a gyerekeknek. A családi napon mézkóstoló, rovarokat bemutató ismeretterjesztő stand és rovarbarát tippek – praktikus tanácsok rovarbarát ablakláda, erkély, előkert, kert kialakításához – is várják az érdeklődőket.

A Beporzók Napja (március 10.) rendezvénysorozat 2018-ban szakértők és civil szervezetek által is támogatott kezdeményezésként jött létre. Mára már országos eseménnyé nőtte ki magát, melyen többek között hazai múzeumok, könyvtárak, óvodák, iskolák, felsőoktatási intézmények, önkormányzatok és nemzeti parkok is rendeznek különböző programokat.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.