Elon Musk szerint nagyon veszélyes, hogy az Apple termékekre mesterséges intelligenciát raknak

A jobboldal is szövetségre lép a francia választásokon
2024-06-11
EY: egyre kevésbé működnek a hagyományos vásárlásösztönző reklámok
2024-06-12
Show all

Elon Musk szerint nagyon veszélyes, hogy az Apple termékekre mesterséges intelligenciát raknak

Az Apple bejelentette, hogy az OpenAI-jal való együttműködésének köszönhetően, termékein meg fog jelenni a ChatGPT mesterséges intelligencia. Forradalmi termékeket ígérnek. A leggazdagabb amerikai, Elon Musk viszont úgy látja, rendkívül veszélyes lesz az MI az Apple telefonokon. Arra készül, betiltja dolgozóinak és a cégeihez látogatóknak ezen eszközök használatát. 

A Tesla vezérigazgatója X-bejegyzésében azt írja, hogy betiltja az Apple eszközeit a vállalatainál – SpaceX, Xis, -, ha az iPhone-gyártó tovább folytatja mesterséges intelligencia terveit – írja a CNN.

Ha az Apple “integrálja az OpenAI operációs rendszerét”, az Musk szerint “elfogadhatatlan biztonsági kockázatot” jelentene.

Hozzátette, hogy a látogatóknak

az Apple-eszközeiket az ajtónál kell majd leadniuk, ahol egy Faraday-ketrecben fogják tárolni ezeket.

Ez egy olyan burkolat, amely blokkolja a kommunikáció szempontjából kulcsfontosságú elektromágneses hullámokat, beleértve a mobil-, vezeték nélküli internet- és Bluetooth-jeleket.

Az Apple-nek fogalma sincs arról, hogy valójában mi történik, miután átadják az adataidat az OpenAI-nak

írta Musk a bejegyzésben.

Hülyére vesznek.

A CNN megkereste az Apple-t és az OpenAI-t is, hogy kommentálják a hírt.

Musk azután kommentált, hogy az Apple az éves Worldwide Developers Conference-en bemutatta az OpenAI-val való partnerséget, melynek révén az Apple termékeibe generatív mesterséges intelligencia-eszközöket kerülnek.

Az új “Apple Intelligence” rendszer keretében a mesterséges intelligenciát egy intelligensebb Siri hangasszisztens előállítására és személyre szabottabb eszközök nyújtására használják majd a felhasználóknak. Az OpenAI technológiája támogatni fogja ezen új eszközök némelyikét – például lehetővé teszi, hogy a felhasználók Apple-eszközeiken keresztül kérdezzék a ChatGPT-t

Musk, aki 2015-ben társalapítója volt az OpenAI-nak, most egy rivális céget vezet xAI néven. Korábbi cégével és annak vezérigazgatójával, Sam Altmannal feszült a viszonya, és mindkettőjüket beperelte, mert állítólag megszegték az OpenAI alapítói szerződését, és eltértek a nonprofit működéstől.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.