Ingyen kapnak könyvet a Libritől a diákok – Csak a diákigazolvány kell hozzá

Többszörös díjnyertes tévéfilm-sorozat rajzaiból nyílik időszaki kiállítás a Cinema MOM-ban
2023-09-26
Diákok között keresi az új generációs “banktudósokat” az MBH
2023-09-26
Show all

Ingyen kapnak könyvet a Libritől a diákok – Csak a diákigazolvány kell hozzá

Diákigazolványuk felmutatásával ingyen kaphatják meg a főiskolások, egyetemisták és középiskolások csütörtöktől a 2014-ben elhunyt Borbély Szilárd műveiből összeállított Egyre rövidebb szavak című kötetet – tájékoztatott a Jelenkor Kiadó.

Borbély Szilárd születésének 60. évfordulója alkalmából megjelenő válogatáskötet

10 ezer példány jelent meg,

a könyvet a Libri-könyvesboltokban lehet elérni, a készlet erejéig – olvasható a tájékoztatóban.

A szövegeket Schein Gábor válogatta. A közel 100 oldalnyi lírai és prózai szövegrészlet átfogó képet nyújt a szerző életművéről és  “kihívó és izgalmas bevezetést kínál a fiatal olvasóknak” – írják a tájékoztatóban.

A Jelenkor Kiadó 2021 februárjától gondozza Borbély Szilárd (1963-2014) író, irodalomtörténész életművét.

Az azóta eltelt évek alatt megjelent a szerző két regénye, a Nincstelenek és a hagyatékából származó, befejezetlenül maradt Kafka fia, valamint három verseskötet, a posztumusz Bukolikatájban, a Halotti Pompa és A Testhez. Jövőre újabb könyvvel bővül az életműsorozat, februárban kerül a könyvesboltokba az Árnyképrajzoló és egyéb prózai írások.

A Jelenkor Kiadó 2021-ben Mészöly Miklós születésének 100. évfordulóján a Nem felelt meg neki című kötetet, tavaly Nemes Nagy Ágnes születésének centenáriumára a Szilánkos fényjelek és Nádas Péter 80. születésnapjára a Berlini szürke című könyveket ajándékozta a diákoknak. A kötetek nem kerültek kereskedelmi forgalomba – áll a közleményben.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.