Többszörös díjnyertes tévéfilm-sorozat rajzaiból nyílik időszaki kiállítás a Cinema MOM-ban

Ingyenes közösségi futást szerveznek három nagyvárosban a mellrák elleni küzdelem jegyében
2023-09-26
Ingyen kapnak könyvet a Libritől a diákok – Csak a diákigazolvány kell hozzá
2023-09-26
Show all

Többszörös díjnyertes tévéfilm-sorozat rajzaiból nyílik időszaki kiállítás a Cinema MOM-ban

A Kecskemétfilm többszörös díjnyertes, Magyar népmesék című tévéfilm-sorozat rajzaiból nyílik időszaki kiállítás Benedek Elek születésnapja, egyben a magyar népmese napja alkalmából szeptember 30-án a Cinema MOM-ban, ahol a nyitóeseményen rajzfilmvetítéssel és néptánctanítással is várják az érdeklődőket.

A szervezők közleménye szerint a november 30-ig látható tárlat nyitó eseményén 10 óra 45 perctől a Magyar népmesék tévésorozat két epizódját (A szorgalmas és a rest leány, A háromágú tölgyfa tündére) vetítik, többszöri ismétléssel a mozi egyik emeleti termében.

11 órától a kiállításmegnyitóval

folytatódik a program a filmszínház emeleti kiállítóterében: a Magyar népmesék epizódjaiból származó, 43 válogatott rajzból álló tárlatot Elsässer Klaudia, az esemény házigazdája, a Pannonia Entertainment alapítójának és ügyvezetőjének köszöntője után Glaser Kati, a Kecskemétfilm Animációs Filmstúdió rendezője nyitja meg.

Ezután magyar és moldvai csángó tánctanításra várják a gyerekeket a mozi emeleti termében. Az oktató Mezei Csilla, a budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola tanára, könyvtárosa. A táncokhoz élőzenét szolgáltató, háromfős, hagyományőrző zenekar tagjai: Esztergomi Katinka, Bennő Katalin és Frajda Márk.

A belépés minden programra ingyenes,

a táncház programra előzetes regisztráció szükséges a https://cinemamom.hu oldalon – áll a közleményben.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.