Kertész Dávid nyerte a Magyar Írószövetség és a Méhes György – Nagy Elek Alapítvány meseíró pályázatát

Életműdíjakat adtak át a Magyar Mozgókép Fesztiválon
2023-06-10
Feszty Árpád festményeiből nyílt kiállítás Ópusztaszeren
2023-06-10
Show all

Kertész Dávid nyerte a Magyar Írószövetség és a Méhes György – Nagy Elek Alapítvány meseíró pályázatát

A kárpátaljai Kertész Dávid író nyerte a Magyar Írószövetség és a Méhes György – Nagy Elek Alapítvány meseíró pályázatát – közölte pénteken az alapítvány.

A pályázat eredményét díjátadó gála keretében hirdette ki Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke, valamint Sárkány-Nagy Erzsébet, Méhes György lánya pénteken.

A csaknem egymillió forint összdíjazású pályázatot a Magyar Írószövetség és a Méhes György – Nagy Elek Alapítvány hirdette meg idén márciusban azzal a céllal, hogy ösztönözze új magyar gyermekirodalmi művek születését és felhívja a figyelmet Méhes György meseírói munkásságára.

Az anonim pályázatra a szervezők április 30-ig várták a műveket azon alkotóktól, akik tagjai valamely anyaországi vagy határon túli írószervezetnek. A beérkezett 49 érvényes pályamű közül a zsűri javaslata alapján az alapítvány kuratóriuma választotta ki a három legjobbnak ítélt pályázatot.

Kertész Dávid Hogyan tanultam meg mesélni című pályaműve lett az első, a második Lőrincz P. Gabriella A kályha és a kislány című meséje, a harmadik Hegedűs Imre János Gyuri bácsi Csodaországban című szövege lett.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.