Lefejezéses videot küldtek 400 francia iskola diákjainak

Márkus Gergely lett a Mastercard magyarországi és szlovéniai igazgatója
2024-04-02
Oroszok: Magyarországon is járt az ikonokba rejtett robbanóanyag
2024-04-02
Show all

Lefejezéses videot küldtek 400 francia iskola diákjainak

Mintegy négyszáz francia középiskola kapott merényletfenyegetéseket az elmúlt hetekben az intézmények meghackelt digitális felületein keresztül – közölte Nicole Belloubet francia oktatási miniszter.

Az elkövető vagy elkövetők módszere az volt, hogy minden iskola esetében feltörték az egyik diák e-mail-fiókját, és erről küldték el üzenetüket az intézmény összes tanári, szülői, diák-postafiókjába. A levelekhez csatoltak egy videofelvételt is, amelyen lefejezés látható. A tárca pszichológiai segítséget ajánlott fel azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik esetleg látták ezeket a sokkoló képeket.     

A BFM hírtelevízióban a tárcavezető elmondta: utasítást adott az oktatási intézmények üzenetküldő rendszereinek felfüggesztésére mindaddig, amíg végre nem hajtják a szükséges intézkedéseket az informatikai rendszer biztonságának szavatolására. A tárcavezető csütörtökön ígéretet tett arra, hogy “valódi digitális pajzsot telepít” e rendszerek védelmére. Az oktatási minisztérium feljelentést tett, amely alapján rendőrségi vizsgálat indult.

A kibertámadásokkal összefüggésben a Párizs melletti Malakoffban előállítottak egy 17 éves gyanúsítottat.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.