Orbán Viktor: tűrhetetlen, ami a légiközlekedésben zajlik

Orbán Viktor szerint kínai kereskedelmi háború fenyeget
2024-07-05
Egyszerre nő és stagnál a kiskereskedelmi forgalom
2024-07-05
Show all

Orbán Viktor: tűrhetetlen, ami a légiközlekedésben zajlik

Amit most a légiközlekedésben látunk, az a tűrhetetlen kategória, azon nem lehet nem felháborodni – mondta a légiközlekedésben tapasztalható fennakadásokról a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: nem arról van szó, hogy jól szervezik-e a légiközlekedést vagy sem, hanem arról, hogy az emberség minimuma is hiányzik.

Hangsúlyozta, hogy a repülőtér legtöbb utasa egész évben dolgozott, a félretett pénzéből el akar menni nyaralni, a legtöbben ezt komoly erőfeszítéssel hozzák össze, a legtöbb magyar család számára az év egyik fontos eseménye. Nemcsak arról van szó, hogy rosszul szervezik hanem, hanem arról, hogy semmilyen emberséget nem mutatnak a reptéren, a légiközlekedésben, amikor nem mondják meg, mi a helyzet, amikor óriási késések vannak – tette hozzá.

Ami a repülőtéren történik, az még az állami tulajdonszerzés előtti időszak következménye – jelentette ki a kormányfő, hozzátéve: bízik benne, hogy amikor megtörténik a reptér tényleges  fizikai átvétele, a helyzet javulni fog. Nemcsak a repülőtér üzemeltetőinek kell javulnia, mert gond van légiközlekedés irányítóival és a földi kiszolgálással is – mondta Orbán Viktor.

Leszögezte, hogy sokkal több megértést és emberséget várnak azoktól, akik ott a magyar emberekkel vagy a turistákkal találkoznak. Nyomatékosította, hogy vannak elvárások, amiket a kormány támaszt és a minisztereket felszólította, hogy ezeknek szerezzenek érvényt.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.