Több ezer műkincs, 40 galéria, és kiemelkedő alkotások az Art and Antique-on a Bálnában

Vadmacska jár a budai hegyekben!
2024-02-28
A cég, amely eddig megnyerte a mesterséges intelligencia csatát
2024-02-29
Show all

Több ezer műkincs, 40 galéria, és kiemelkedő alkotások az Art and Antique-on a Bálnában

Közel 80 év után az Art and Antique kiállítás és vásáron néhány napig újra láthatja a közönség Rippl-Rónai József egyik ikonikus festményét a kukoricás korszakából. A festményt a Virág Judit Galéria standján tekintheti meg a publikum. Az év legnagyobb művészeti seregszemléje 40 galéria részvételével február 29. és március 3. között várja a látogatókat a Bálnában.

1947-ben láthatta utoljára a nagyközönség Rippl-Rónai József Szentpáli búcsú című nagyméretű, látványos festményét, amely műgyűjteményekben, a publikumtól elzárva töltötte az elmúlt évtizedeket. Az alkotást az Art and Antique kiállítás és vásáron állítják ki a Virág Judit Galéria standján.

Rippl-Rónai József Szent Páli Búcsú címû mûve a hatodik alkalommal megrendezett Art and Antique Budapest kiállítás és vásár sajtótájékoztatóján a Bálnában 2024. február 28-án. Rippl-Rónai csaknem nyolcvan éve nem látott remekmûve a legértékesebb darabja az idei kiállításnak.

Rippl-Rónai József Szent Páli Búcsú címû mûve a hatodik alkalommal megrendezett Art and Antique Budapest kiállítás és vásár sajtótájékoztatóján a Bálnában 2024. február 28-án. Rippl-Rónai csaknem nyolcvan éve nem látott remekmûve a legértékesebb darabja az idei kiállításnak.
MTI/Szigetváry Zsolt

A képet Rippl-Rónai 1912-ben festette egy zalai kis faluban, Szentpálon. Ez a festő híres és egyedi kukoricás korszakának egyik ékköve, szépsége mellett különleges azért is, mert Rippl-Rónai életművében kevés a tömegjelenetet ábrázoló kép

mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.

Rippl-Rónai József az egyik legmagasabban értékelt magyar festő: 2022-ben 300 millió forintért kelt el A geszti kastély kertjében című alkotása a Virág Judit Galéria aukcióján. A közönségnek most négy napja van, hogy megcsodálja a nagyméretű, impozáns festményt. 

Az Art and Antique immáron hatodik alkalommal nyitja meg kapuit.

Idén minden eddiginél több, 40 galéria vesz részt a művészeti seregszemlén.

Az Art and Antique immáron hatodik alkalommal nyitja meg kapuit a Bálnában.

A festményeken – köztük Reigl Judit, Hantaï Simon, Batthyány Gyula alkotásain – kívül nívós bútorokat, értékes szőnyegeket, egyedi ékszereket, szobrokat, antik könyveket és egy rendkívül értékes, a Kossuth-családhoz köthető ezüst étkészletet is megnézhet/vásárolhat a közönség. Összesen több ezer műtárgy várja a látogatókat. 

Az Art and Antique minden évben érdeklődők tömegét vonzza, ez az a hely, ahol a legigényesebb műgyűjtők és a laikus érdeklődők is megtalálják számításukat. A műtárgyak értéke a pár tízezer forinttól több százmillió forintig terjed. Örülünk, hogy itt évente találkozik egymással a szakma és a közönség” – mondta el Tausz Ádám főszervező.

Az Art and Antique idén is szervez jótékonysági árverést, amelynek kedvezményezettje az Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány.

Az Art and Antique vásáron résztvevő galériák 2024-ben: 

Ancora Contemporary Gallery, Ar2day Gallery, Artcore Antik & Design, BÁV ART Aukciósház és Galéria, Bernabo Art Furniture, Budapest Poster Gallery, Deák Erika Galéria, Einspach Fine Art & Photography, Erdész Galéria, Faur Zsófi Galéria, Festményvizsgálati Labor, Heart and Cherry Limited Editions Galéria, Horizont Galéria, Inda Galéria, Initio Arts & Design, K Galéria, Kálmán Makláry Fine Arts, Kilim Szőnyeg, Kisterem Galéria, Központi Antikvárium, MissionArt Galéria, Molnár Ani Galéria, Monád Galéria, MYTHOS, Nagyházi Contemporary, Nemes Galéria, Neo Deco, Neves Kor-Társ Galéria, November Galéria, Nudelman Numismatica, Opera Antikvitás, Passage Galéria, Primtex, Pro-Art Frame, Resident Art Galéria, Szikra Galéria, Várfok Galéria, Viltin Galéria, Vintage Galéria, Virág Judit Galéria.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.