Több magyar olimpikon utazik Párizsba mint az előző olimpiára

Képeken Orbán Viktor azerbajdzsáni látogatása
2024-07-06
Elérte a 10 milliót a palack visszaváltások száma
2024-07-06
Show all

Több magyar olimpikon utazik Párizsba mint az előző olimpiára

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke büszke arra, hogy húsz nappal a rajt előtt már meghaladta a párizsi küldöttség létszáma a 2021-es játékokét.

Nem volt könnyű az idáig vezető út, hiszen egyes sportágakban a részvételt kiharcolni legalább akkora, ha nem nagyobb kihívás, mint jól szerepelni az olimpián

nyilatkozta Gyulay Zsolt a MOB honlapján.

A 178 sportolóval már most meghaladtuk a tokiói 173-as létszámot, és van rá esély, hogy még tovább nő a csapat létszáma. Fontos, hogy ez nem egyszemélyes küzdelem: a klubok, edzők és szakemberek mindennapi erőfeszítése nélkül nem születhetnének sikerek, és ezt a munkát nem lehet elégszer megköszönni, mint ahogy az anyagi hozzájárulást sem a kormányzat, az önkormányzatok és a támogatók részéről

fogalmazott.

A csapat nagy része már felvette a nemzeti felszerelést, és a sportolók hétfőn ünnepélyesen fogadalmat tesznek – ez már az utolsó lépések egyike az utazás, és az év fénypontja, az olimpiai versenyek előtt.

A Mol-csoport – mint a hazai sportélet egyik legnagyobb szponzora – részéről Pantl Péter kommunikációs igazgató közölte: a MOB partnereként számos olyan sportoló mellett állhatnak majd képzeletben, akik már többször is bizonyítottak a Mol színeiben, mint például a most Bázelben ezüstérmet nyert Siklósi Gergely párbajtőröző, vagy a napokban a belgrádi úszó Eb-n 100 m-es pillangóban aranyérmes Milák Kristóf.

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt elnök-vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy 1947. október 19-én indult el Magyarországon a TOTÓ, melyet éppen a magyar sportolók 1948-as londoni olimpiára való kijutása érdekében vezettek be. Hozzátette, előkészítették annak a lehetőségét, hogy idéntől az olimpia mellett már a paralimpiai versenyszámok közül is lehessen a magyar érintettségűekre fogadni.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.