Törökország leállított minden áruforgalmat Izrael irányába

MVM ügyfelek figyelem!
2024-05-02
Ha tüdőembolia után 3-6 hónappal még problémái vannak, lépni kell!
2024-05-02
Show all

Törökország leállított minden áruforgalmat Izrael irányába

Törökország leállította az áruforgalmat Izraellel a gázai övezetben folyó harcokra hivatkozva.

A török kereskedelmi minisztérium közölte, hogy utasítást adott az Izraelből érkező behozatal és az oda irányuló kivitel tilalmára, a török kikötőket blokkolták az izraeli kereskedelmi forgalom előtt.

“Erdogan felrúgta a szabályokat. Ez egy olyan diktátor viselkedése, aki lábbal tiporja a török nép és üzletemberek érdekeit, és figyelmen kívül hagyja a nemzetközi kereskedelmi megállapodásokat” – mondta Jiszrael Katz izraeli külügyminiszter.

A ynet értesülései szerint helyzetértékelést tartanak több izraeli minisztériumban, hogy felmérjék a török lépés gazdasági következményeit.

“Alternatívákat fogunk keresni a Törökországgal folytatott kereskedelem helyett. (…) Izraelnek erős a gazdasága, és az előnyünkre fordítjuk a nehézségeket. Mi nyerünk, ők pedig veszítenek” – közölte Katz.

Törökország közel egy hónapja bejelentette, hogy az építőipar 54 kategóriájában korlátozza az Izraelbe irányuló exportot, főként cement-, acél- és alumíniumtermékeket megjelölve.

Akkori közlés szerint ezt a korlátozást addig tartják érvényben, amíg Izrael azonnali tűzszünetet nem hirdet a Gázai övezetben, és lehetővé nem teszi a segélyek folyamatos bejuttatását.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.