Uniós vezetők és a NATO főtitkára is elítélte a szlovák kormányfő elleni támadást

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára
2024-05-15
Mennyinek kell lennie az üzemanyag árnak, és ki a felelős, ha drága a benzin?
2024-05-16
Show all

Uniós vezetők és a NATO főtitkára is elítélte a szlovák kormányfő elleni támadást

Az európai uniós intézmények vezetői és a NATO főtitkára is elítélte a Robert Fico szlovák kormányfő ellen, lőfegyverrel elkövetett merényletet.  Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kijelentette: az ilyen erőszakos cselekmények aláássák a demokráciát.

Ursula von der Leyen a közösségi oldalán közzétett üzenetében azt írta: “határozottan elítélem a Robert Fico miniszterelnök elleni aljas támadást”. Az ilyen erőszakos cselekmények aláássák a demokráciát, mint legértékesebb közjavat és nincs helyük a társadalmakban – jelentette ki.

Az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke, Charles Michel üzenetében azt írta, megdöbbentette a szlovák kormányfő elleni támadás híre. “Soha semmi sem igazolhatja az erőszakot vagy az ilyen támadásokat” – fogalmazott Michel.

Roberta Metsola, az Európai Parlament leköszönő elnöke szintén megdöbbenéséről számolt be közösségi oldalán a Robert Fico elleni merényletet illetően. Kijelentette: az Európai Parlament nevében elítéli az erőszakos cselekedetet. “A gondolataim a miniszterelnökkel és családjával vannak ezekben a nehéz pillanatokban” – tette hozzá az uniós parlament elnöke.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bejegyzésében azt írta: sokkolta és megrázta a szlovák kormányfő elleni lőfegyverrel elkövetett támadás. “Erőt kívánok neki a mielőbbi gyógyuláshoz” – fogalmazott a NATO-főtitkár, majd hozzátette: gondolatai Robert Ficóval, szeretteivel és Szlovákia lakosságával vannak.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.