Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen augusztusban

Ki ma a legerősebb sportolói márka?
2024-05-31
Túl az újabb bitcoin-felezésen: Egy zseniális mechanizmus, amely mindig értékessé teszi
2024-05-31
Show all

Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen augusztusban

Új helyen, Keszthelyen rendezik meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált. Manninger Jenő, Keszthely polgármestere a tudás.hu-nak elmondta, nagyjából tízezer embert várnak a négy napos programra, amelyre nagyon készülnek. Tudatosan alakítják úgy a város turizmusát, hogy a Balaton mellett a kultúrából is jelentős szerepet kapjanak az ide látogatók.

Keszthely mindig is a kultúra városának tartotta magát és mindig is gondolkodtunk abban, hogy kellene egy filmfesztivál – emelte ki a polgármester.

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere

A Festetics örökség adott, máig megrendezik a Helikon Ünnepségeket, amikor többezer diák jön el ide és különböző művészeti ágakban méri össze tudását. A Bujtor Filmfesztivállal pedig még tovább gyarapodik a város kulturális élete.

A Bujtor István filmek nagymértékben kapcsolódnak a Balatonhoz és Keszthely egy balatoni város. A kultúra és a Balaton összekapcsolódik Keszthelyen – hangsúlyozta Manninger Jenő.

A filmfesztiválon kívül lesznek itt koncertek, retro utcabál, veteránautós találkozó, családi és gasztro-programok. Érkeznek a Bujtor István akcióvígjátékok, közönségtalálkozók, emlékkiállítás és Csöpi-ételeket is lehet kóstolni.

Aki pedig végig a városban akar maradni, megteheti, mert mint a polgármester elmondta, Budapest után Keszthelyen és környékén van a legtöbb szálláshely, a második legnagyobb desztináció az országban többezer szálláslehetőséggel.

A fesztivál új szlogenje – Új helyen Keszthelyen, de Manninger Jenő hangsúlyozta, hogy itt otthonra is talált a fesztivál, mindenképpen hosszú távra terveznek vele.

Keszthely 18 600 lakosú, de tíz percen belül 35 ezer ember lakik, tehát a környező agglomerációval együtt már jelentős népességet képvisel.

A fesztivált, amelyen 86 filmet mutatnak be, a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete szervezi.
Mind a négy nagy Ötvös Csöpi filmet levetítik augusztus 22-től 25-ig, valamint minden egyes este közönségtalálkozóval indítják a Bujtor-filmeket, ahol a sztárszínészekkel és háttéralkotókkal L. Dézsi Zoltán beszélget majd a vetítések előtt. Bujtor Istvánnak emlékkiállítása is lesz, de a Magyar Hollywood Tanács közreműködésével a centenáriumához ért magyar Oscar-díjasok tárlatával is találkozhatnak az érdeklődők.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.