Trump volt ügyvédje is felvette beszélgetését az elnökjelölttel

Nem igaz, hogy a románok jobban élnek, mint a magyarok, de nagyon közelednek
2024-05-14
Folyamatosan fiatalodnak a lakáshitel után érdeklődők
2024-05-14
Show all

Trump volt ügyvédje is felvette beszélgetését az elnökjelölttel

A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz a New Hampshire állambeli Laconiában tartott elõválasztási kampánygyûlésén 2024. január 22-én. New Hampshire-ben január 23-án tartanak republikánus párti elõválasztást. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke

A Donald Trump ellen vádat emelő ügyészség koronatanúja, Michael Cohen tanúvallomásával folytatódott a volt elnök bírósági tárgyalása New York-ban.

Michael Cohen, Donald Trump egykori személyes ügyvédje vallomásában azt állította, hogy több alkalommal cselekedett korábbi főnöke érdekében 2016-ban, hogy “elintézzen” különböző ügyeket, amelyek veszélyesek lehettek volna a republikánus jelöltre a 8 évvel ezelőtti választási kampány során.

Az ügyész kérdésére a jogász azt mondta, hogy saját forrásaiból fizetett Stormy Daniels felnőttfilmes színésznőnek 130 ezer dollárt, hogy ne beszéljen Donald Trumphoz fűződő állítólagos kapcsolatáról.

A nő korábban több interjúban tagadta az intim viszonyt Donald Trumppal, múlt héten a bíróságon tanúvallomásában ugyanakkor azt állította, hogy 2006-ban intim kapcsolatba került az akkor üzletember Donald Trumppal.

Michael Cohen a bíróság előtt elismerte, hogy 2016 szeptemberében kevesebb mint két hónappal a választás előtt titokban felvette beszélgetését Donald Trumppal. A felvételt a bíróságon is bemutatták, amiben egy 150 ezer dolláros kifizetésről van szó egy lapkiadónak, hogy megvásárolja egy fotómodell sztorijának közlési jogát, aki azt állította, hogy évekkel korábban közeli kapcsolatban volt Donald Trumppal.

A vallomásában elismerte, hogy

a 2016-os, Donald Trump győzelmével végződő elnökválasztás után csalódott volt, hogy a neve nem merült fel a Fehér Ház kabinetfőnöki posztjára.

Michael Cohen az elmúlt hónapban többször hangoztatta, hogy

szeretné börtönben látni egykori főnökét, a korábbi elnököt.

Az egykori ügyvédet gazdasági bűncselekmények miatt korábban már bűnösnek találták, valamint hamis tanúzás miatt is elmarasztalták.
Donald Trump korábbi személyes ügyvédjének tanúvallomása kedden folytatódik.

Donald Trump a bíróság tárgyalása után úgy nyilatkozott, hogy ez a nap is megmutatta, hogy politikai ellenfelei a jogrendszert fegyverként használják fel ellene, és céljuk, hogy eltávolítsák őt a választási kampányból. Megismételte, hogy semmi bizonyíték nincs arra, hogy bűncselekményt követett volna el, az ügyet tárgyaló bírót pedig nagy mértékben elfogultnak nevezte.

A New York-ban április 15-e óta zajló bírósági büntetőper tárgya a Stormy Daniels-nek kifizetett hallgatási pénz elszámolása. Az ügyészség szerint Donald Trump utasítására történt a kifizetés, amit jogi költségként tüntettek fel Donald Trump választási kampánya idején. A hallgatási pénz kifizetése önmagában nem illegális, hanem létező jogi eljárás az amerikai törvények alapján.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.