Az oroszok figyelmeztették Londont, a nagy hatótávolságú rakéták miatt

Illegális spermabankok a Facebookon – a harvardi sperma jóval többet ér
2024-05-06
Kulka János után sír a színpad – színészportré
2024-05-07
Show all

Az oroszok figyelmeztették Londont, a nagy hatótávolságú rakéták miatt

Oroszország figyelmeztette a moszkvai brit nagykövetet, hogy a brit fegyverrel orosz területre mért ukrán csapásokra válaszul célponttá válhat bármely brit katonai létesítmény és hadfelszerelés Ukrajna területén, és az ország határain túl is – közölte az orosz diplomáciai tárca.

“N(igel). Casey (nagykövet) figyelmeztetést kapott, hogy a brit fegyvereket Oroszország területén alkalmazó ukrán csapásokra válasz lehet bármely brit katonai létesítmény és haditechnikai eszköz Ukrajna területén és a határain túl” – hangzott a közlemény.

Az orosz külügyminisztériumba bekéretett misszióvezetőt arra szólították fel, gondolkozzon el, milyen katasztrofális következményekkel járnak elkerülhetetlenül London ellenséges lépései, és hogy kapjanak a leghatározottabb és a legegyértelműbb módon cáfolatot David Cameron brit külügyminiszter “harcias és provokatív kijelentései”.

A nagykövetnek a moszkvai tájékoztatás szerint “keményen” felhívták a figyelmét arra, hogy Cameronnak az Oroszországra mérendő csapásokra vonatkozó “ellenséges kirohanása” ellentmond London korábbi álláspontjának, miszerint a nagy hatótávolságú rakétákat semmilyen körülmények között sem vetik be Oroszország területe ellen.

“Ezzel a Foreign Office vezetője dezavuálta ezt az álláspontot, és országát de facto a konfliktus egyik tényleges részeseként ismerte el” – hangsúlyozta az orosz külügyminisztérium.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.