Orosz lista a mai ukrán veszteségekről

Rekord részvétel az Orosz elnökválasztáson
2024-03-17
A második honalapító újra felépítette az országot, de oligarchákat hagyott hátra
2024-03-18
Show all

Orosz lista a mai ukrán veszteségekről

Bevette az orosz hadsereg a Zaporizzsja megyei Mirne települést Ukrajnában és kedvezőbb állásokat foglalt el a donyecki frontszakaszon is, miközben több ellentámadási kísérletet hárított és megakadályozott minden betörési kísérletet az oroszországi Belgorod megyébe – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadijelentés szerint az ukrán fél a legtöbb ellenrohamot, kilencet Avgyijivka környékén kísérelte meg. Az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén csaknem 900 katonát veszített, közülük a legtöbben, több mint 380-an az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan – áll a közleményben.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolta fel egyebek mellett tengeri drónok egy összeszerelési és tesztelési helyszínét, valamint egy IRIS-T légvédelmi rakétarendszert Odessza megyében, légi drónok egy összeszerelő üzemét a csernihivi régióban, továbbá egy Mi-8-as helikoptert, egy cseh Vampire sorozatvetőt, négy páncélozott harcjárművet, két amerikai M777-es és egy brit FH70-es vontatott tarackot, továbbá egy földi célok leküzdésére átalakított Sz-200-as légvédelmi rakétát, Vampire sorozatvetők 23 rakétáját és 168 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást. Ezek miatt vasárnap reggel Moszkva három repülőterén is felfüggesztették átmenetileg a forgalmat. Belgorodban két civil elétét vesztette, 11 pedig megsebesült.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.